sportsfiske Laksefiske ørretfiske fluefiskelaks laks røye ørret sjøørret fluer fiskrer Eivind Fossheim

Fiskeguiden.no
Velkommen


Fiskeguiden - Siste:Fiskeguiden siste nyheter
Sportsfiske-Nytt fra Fiskeguiden.no
Publisert: 2008-06-22
15 åring i dramatisk duell med årets hittil største laks !
15 åring i dramatisk duell med årets hittil største laks !
Sprek jente med stål i bein og armer... Foto: Magne Kveseth.
Katrine Opgård (15) tok en laks på 24,3 kilo i Pahtakorva.Det er den største laksen, og den sjuende på over 20 kilo, som er tatt i her i landet hittil i år. Her er hele den høydramatiske duellen mellom rekordfisken og den nye unge fiskedronningen. Foto: Magne Kveseth. I dag kom en ny gladmelding. Ulf Myrbø har tatt en laks i Gaula på 22,22 kilo.

Laksen fikk ikke puste!


Hun kjempet med storlaksen en hel time før den var i båten. At duellen tok tid, var ikke rart. Den var krøket i sporden. At hun i det hele tatt berget ruggen, skyldtes at fisken ble trukket inn etter sporden og dermed ikke fikk tilstrekkelig nok av oksygenrikt vann gjennom gjellene til å vinne duellen med fiskerjenta.
– Om jeg ikke hadde druknet den, ville jeg aldri fått den i land, sier Katrine til Altaposten. At hun beseiret sværingen, var egentlig ikke mer enn rett og rimelig. Hun mistet nemlig en storing litt tidligere på kvelden.
– Jeg tror bestemor kjøper denne hos meg – og da tror jeg nok den går til røyking, sier Katrine på elvekanten til avisen etter endt kamp.

Hadde lovet lillesøster en fisketur


– Etter mange netters fiske og minimalt med søvn, fikk jeg oppleve det helt ubeskrivelige. Jeg, kjæresten min Stig-Daniel Nordgård og Kjetil Jonas hadde fisket hele natt til tirsdag, så jeg hadde såvidt stått opp da kubben tok på. Hadde lovt lillesøsteren min, Terese, en liten fisketur nå før Sankthans, så vi startet like før seks i går morges, forteller Katrine. til Altaposten.
Etter 10 minutter fikk hun fast fisk, og fastslo snart at dette ikke var noen støing.

Nedover elva med jenta på slep


Fisken var ikke til å få kontakt med i det hele tatt. Den gjorde som den selv ville.Men jeg var streng med den under hele duellen. Haade allerede mistet to fisker tidligere i uken. Det skulle ikke skje igjen, hadde jeg bestemt meg for.
Oppglødd beskriver storfiskeren sin duell med kjempelaksen for Altapostens reporter Magne Kveseth:
– Tross min stramme kløtsj, gikk den som et svin oppover den sterke strømmen. Jeg skjønte akkurat hva jeg hadde i vente. Når fisken snudde, ville den dra nedover igjen i en helsikes fart. Ikke hadde jeg vadere, ikke hadde jeg båt. Heldigvis satt det en gjeng godt erfarne laksefiskere like ved, som hjalp meg nedover og forbi de vanskelige trærne.
Laksen startet med meg på slep. Jeg sprang av meg den ene skoen, og byksa som en hest til jeg kom nedover til litt roligere vann, 300 meter lengre nede. Men fisken ga seg ikke, den fortsatte nedover.
Heldigvis var det ikke bare jeg som så at dette var en skikkelig kubbe. Trond Opgård og to andre kom kjørende med elvebåten, og hev meg ombord. Der stod jeg barføtt, og temmet på en stor hannlaks, som altså senere skulle vise seg å være 24,3 kilo, forteller Katrine. Hun var helt nede ved Øvre Elvestrand før laksen ble kleppet.
– Jeg trodde ikke mine egne øyne da Trond løftet opp kjempelaksen.Og det verste av alt; den hadde druknet. Sluken satt i sporden, og jeg hadde kjørt den såpass hardt i strømmen at den ikke hadde fått puste, avslutter hun sin fantastiske laksehistorie overfor Altaposten.

Alta-laksebarometerSju lakser på over 20 kilo til nåOlav Skoog fra Arendal falt dermed ned på en tredjeplass med sin rugg på 22,1 kilo tatt på flue på Resellvaldet i Orkla 2.juni. Foto: Rune Krogdahl.

Dagens gladmelding fra Gaula kommer fra Ulf Myrbø, Lysaker, som idag , 22.juni, tok en laks på 22,22 kilo på valdet Stendal/Gravråk, ikke langt fra Kvål. Det er den største laksen som er tatt i Gaula på de siste 10 år. Hittil er det tatt svært mye storlaks.

Ulf Myrbø med den største laksen i Gaula tatt på 10 år.

Oslo-advokaten Jens Otto Moltke-Hansen er på delt fjerdeplass med sin laks på 20,6 kilo som han landet på wobbler på Hildrum/Grande-valdet i Namsen. Foto: Erlend Malmo, Namdalsavisa.
Bert Sjødin tok en laks med samme vekt på mark på Sem, også i Namsen, 18.juni.
På sjetteplass ligger Helge Osmundsen med sin laks på 20,5 kilo. Den ble landet på Ristadvaldet i Namsen premierenatta 1.juni
På sjuendeplass ligger Åsmund Balandin som torsdag 17.juni fikk en laks på 20 kilo på flue i Vinakorva i Alta. Sammen med roeren Terje Balandin brukte de en time på å lande fisken.

Audna


Den største laksen i Audna til nå ble tattt av Ola B. Tveite i sone 2 den 1.juni. Laksen veide 10,9 kilo.

Drammenselva nedenfor Hellefossen


Frem til 3.juni var det tatt bare 8 laks i Drammenselva.Bjørn Bjølgerud ligger på med en laks på 12,5 kilo tatt på woobler i gul sone 30.mai.

Enningdalselva


I Enningdalselva var det frem til og med 1.juni tatt 42 laks. Den største på 17,7 ble tatt av Jom A. Olsen på sluk den 16.mai - den første fiskedagen i denne elva.

Eira


Eira fikk en pangstart ved åpningen av laksefisket natt til 8.juni. Erik Nerland fikk sin første storlaks 10 minutter over midnatt. Før natta var omme, var det landet 10 lakser. Det meste av fisken er merket og er oppvokst i settefiskanlegget i Eresfjord.

Etneelva


I Etneelva ble det premieredøgnet tatt 18 laks. Den største hittil ble tatt av Ove Lyssand 1.juni i sone 21 på mrk og veide 12,7 kilo

Kvina


Lakselva i Porsanger


Lygna


Mandalselva


I Mandalselva var det 3.juni bare registrert 4 laks, den største på 4,4 kilo.

Neidenelva


Ved premierefisket ble det tatt 10 laks, den største på 13,2 kilo på sluk i båtsonen av Kuvaja Matti.

Stordalselva


Det har foreløpig ikke været noe fart i fisket i Stordalselva (3.juni) som åpnet 15.mai.

Surna med Rinna


Frem til 2.juni var det tatt 22 laks, den største på 14,1 kilo, landet på Honnstad/Mogstad 2.juni.

Tovdalselva


I Tovdalselva ble det første fiskedagen tatt 5 laks, den største på 10.9 kilo tatt av Olav B. Tveite på sluk i sone 2.

Namsenvassdraget


I Namsenvassdraget var det tatt opp 214 laks på tilsammen 1553,5 kilo, med en snittvekt på 7,26 kilo, de to første fiskedagene. Dessverre måtte kong Harald reise hjem fra Bjøra i dag uten fangst også i år.

Numedalslågen


I Numedalslågen har det helt siden starten 15. mai landet ganske mye og stor laks, uten at noen har noen spesiell oversikt over fangstene totalt. Kjempehølen under Holmfoss er selfølgelig den hotteste plassen, og i helgen 1.-2.juni var det mye dramatikk å spore. Svein Søhus og fiskekompisene hans fikk en real rugg på 13,6 kg og to på henholdsvis 5 kg og 5,5 kg, og alle fisket de fra båt.
- Den største bet på mark og de to minste på reke, forteller Søhus til NRK, som laget denne snutten av storfangsten:Storfangst under Holmfoss
Laksefisket fra Holmfoss til sjøen startet 15.mai, og frem til 1.juni ble det bare i hølen under Holmfoss tatt 36 laks.Den største på 14 kilo.

Stjørdalselva


I Stjørdalselva var det frem til 10.juni tatt 190 laks på 1,5 tonn. Den største var 15 kilo.

GaulaTor Stræte med sin 17 kilos fangst premierenatta 2008

Også Gaula fikk en knallstart, forteller Tor Stræte i sin epostmelding til Fiskeguiden, og legger ved bilde av laksen på 17,2 kilo som han landet åpningsdagen.
Frem til 10.juni 2008 var det tatt ialt 674 laks på 5,7 tonn. Den største til nå veide 17,5.

Verdalselva


I Verdalselva ble det tatt 21 laks med en snittvekt på over 8 kilo de første 2 dagene. Natt til søndag 8.juni landet Gøran Andersson en laks på 19 kilo på rød tubeflue med svart vinge ovenfor Østnesfossen.
Men interessen for fiske har vært laber. Frem til 20.juni var det solgt bare 30 fiskekort, forteller Anne Mari Haugan ved Statoil-stasjonen i Vuku til Verdalingen. De fleste av disse er døgnkort til 250 kroner (gjelder ikke-medlemmer av VJFF). For noen få år siden satt det en person og solgte fiskekort hele dagen. Det var egentlig en heldagsjobb. Vi skrev ut flere bøker á 50 fiskekort på en dag, sier Anne Mari Haugan. Hun tror nedgangen i kortsalget skyldes all den negative fokuseringen på elva før sesongen startet. Man trodde at det var lite fisk i elva. Men det er det jo ikke. Det er tatt mye og stor laks, sier hun. Hun nevner også at nye kvoteregler og krav om merking av fisken kan være medvirkende årsaker. Det kan kun fanges inntil tre lakser i juni måned, og bare to av disse kan være over tre kilo. For hele sesongen kan man ta seks lakser og fire sjøørret.

Øyensåa


I løpet av de første 17 dagene var det gått 500 laks opp Berrefossen og Øyensåa koker av smålaks. I løpet av de siste 35 årene grunneier Arnstein Berg har fulgt laksen i Øyensåa, har han ikke sett maken til oppgang av så mye større laks.
På en tv-skjerm ved fossen kan man følge med laksetelleren. Hver laks blir registrert med dato og klokkeslett når den passerer, og en målestav gir et inntrykk av hvor stor laksen er. Det piper fra monitoren – en ny laks er på vei gjennom telleren.
– Den største vi har sett så langt var 1,10 meter lang. Ellers er det veldig mye laks mellom 2 og 4 kg. Det ser vi også på fangstene. Det er tatt flere over 6 kg og mange på 3-4 kg, sier Berg til Trønder-Avisa.<< Tilbake Skriv ut Up

| Hoved side | Ledersiden | Nyheter list | Søke i vassdrag | Gode råd | Repotasjer | Fluetips | Vi hjelper deg | Fiske videoer |
Fiskereiser | Shop | Tips oss | AnnonseInfo | Gode fiskelinker | Rakefisk Magasin | fiskeravgiften | 2 bruker |
Web Site Design © CopyRight 2006 Datatid.no All rights reserved
Ansvarlig redaktør Eivind Fossheim, tel +4791139552, E-post, Norsk Fiskesenter AS