sportsfiske Laksefiske ørretfiske fluefiskelaks laks røye ørret sjøørret fluer fiskrer Eivind Fossheim

Fiskeguiden.no
Velkommen


Fiskeguiden - Siste:Fiskeguiden siste nyheter
Sportsfiske-Nytt fra Fiskeguiden.no
Publisert: 2012-04-10
Bort fra pc-en og mobilen og ut i naturen!
Bort fra pc-en og mobilen og ut i naturen!
Cornelia Bredesen med sin fine fangst fra det gode fiskevannet Tveitevatn i Vinje.
Når Villmarksmessen åpner sine dører på Lillestrøm kommende torsdag 12.april, har mangfoldet av utstillere, aktiviteter og opplevelser aldri vært rikere, sier daglig leder Marit Solheim til Fiskeguiden.no.
Her får erfarne jegere, fiskere og andre dyrkere av friluftsliv påfyll av nyheter og gode tips. Her finner barn og unge drivkraften og inspirasjon til å rive seg løs fra pc-en og mobilen for å komme seg ut og mestre og glede seg over hva naturen kan gi oss av opplevelser.

Den viktigste møteplassen for jegere og fiskere


Her kan du lære deg å skyte med pil og bue

På Villmarksmessen får du utstyr med store prisavslag. Her kan du ta og føle på den nye hagla, teste ut aksjonen i fiskestangen, og kjenne de nye fjellskoene på foten. Her kan du hilse på de søte valpene i hundearenaen, se på fasaner og rapphøns og flokken med 50 vakre alpakkaer, lære å skyte med pil og bue eller komme deg til topps i klatreveggen. Prøv en av de mange skytesimulatorene, lære å binde din egen fiskeflue, eller gjør dine første kast med fluestang i en av de to store kastedammene. Villmarksmessen samarbeider med Discovery Channel, og kan glede fiskeentusiastene med foredrag av verdens mest kjente sportsfisker, engelskmannen Matt Hayes, som forteller om sine opplevelser i Norge.
Messen er åpen 12.-15-april, torsdag og fredag kl.12-20

grunnlegger av Villmarksmessen, med to av sine tre hunder, Gun (eng.setter) og Todd (bayersk viltsporhund).

Det er 30 år siden den aller første Villmarksmessen ble arrangert, åpnet av daværende kronprins Harald og ordfører Albert Nordengen. Villmarkseventyret startet en februardag i 1982, hos Norges Varemesse på Sjølyst. Det ble en suksess fra første stund. For å bruke veideuttrykk: Det traff nordmenn i hjertet.
Det var Finn Erik Bredesen som fikk ideen og satte den ut i livet. Etter mange år i styret i Oslo Jeger- og Fiskerforening, hadde han sett behovet for å gjøre noe for å få med seg ungdommen ut i naturen. Han ønsket å lære og å inspirere de unge til å ha glede og interessere av jakt, fiske og friluftsaktiviteter. Dessverre fikk han ikke den støtte han trengte i foreningen, og han valgte da å gjennomføre planene sine alene. Med en vilje og pågangsmot få kan vise maken til, og sin mentor Tinius Nagel Erichsen i Aftenposten, som selv var en svært ivrig jeger og fisker, satte han i sving et pilotprosjekt få ante omfanget av. Villmarksmessen ble skapt.
Speiderne med fra første dag Den norske speiderforening var også en naturlig samarbeidspartner. De første årene var det Lommedalen speiderforening som var der med grantrær og opphenging av plakater, mot at Villmarksmessen skaffet kanoer, lavvoer, spikkekniver, eller andre ting de trengte til klubben sin. Villmarksmessen og Speideren har hatt gjensidig glede og nytte i alle år.
I dag er Villmarksmessen blitt en institusjon i markedet og et kjent begrep på folkemunn. Den samler år etter år tusenvis av mennesker som ønsker å lære mer om det å ferdes i naturen. Som ønsker å snappe opp ideer, studere et uendelig mangfold av forskjellig utstyr, og bli enda mer dus med miljøet. Og de får det de ønsker og mer til.

Kommet for å bli

Finn Erik samler en gang i året Norge til ett villmarksrike. Villmarksmessen er møteplassen for alle jakt-, fiske- og friluftsglade nordmenn. Den har hjulpet et utall mennesker til å oppdage gleden i å kunne benytte seg av naturen som en enestående ressurs. Med sin kunnskap og erfaring har Finn Erik Bredesen betydd mye for mange som har vært i startfasen for sine firma eller produkter, og vært en inspirator for flere. Han har inspirert elveeierlag og andre friluftsforeninger til å jobbe sammen for et godt resultat. Som å involvere seg i produktutvikling og funksjonalitet av utstyr innen friluftsliv, og som rådgiver for mange i bransjen.

Kulturarven

Villmarksmessen og Bredesen legger vekt på at jakt og fiske er en viktig tradisjon og kulturarv – som vi må forvalte og ta vare på for kommende generasjoner. Og ved å begeistre og inspirere unge i alle aldre i over 30 år, er han fortsatt lidenskapelig opptatt av å få folk ut i naturen. For å bruke hans egne ord: Nordmenn er et unikt folkeslag når det gjelder kjærlighet til naturen.

Naturen gir deg energi

Med dagens digitaliserte hverdag er nettopp det fysiske møtet blant mennesker mer viktig enn noen gang. En viktig del av et nytt innkjøp er å kunne ta og føle på den nye hagla, teste ut aksjonen i fiskestangen, og å kjenne de nye fjellskoene på foten Rett og slett inspirere de unge til komme seg vekk fra pc-en og mobilen og ut i naturen. Det å kunne lytte til stillheten i skogen, bruset fra fjellbekken, eller spenningen i å snike seg innpå elglosen. Det å lære seg å bruke naturen, gir enkle og unike gleder som gir oss påfyll og energi. Naturen gir deg solid intellektuell ammunisjon. Styrke både psykisk og fysisk.

Villmarksmessen og håndverkerne

I Villmarksmessens ”tradisjonskrok” viser tydelig gamle tradisjoner med et økologisk tilsnitt i bruk av materialer. De besøkende viser en entusiasme og genuin glede over å kunne oppleve denne kunnskapsbanken med flotte gamle håndverk i aksjon. Håndverkerne gir sjenerøst av seg selv for å kunne formidle denne viktige kultur og tradisjon. Ofte tradisjonelle teknikker som kan brukes på en moderne måte. Tradisjonskroken gir de besøkende verdifull inspirasjon og motivasjon.
Vi nordmenn er opptatt av arven vår, og er heldige som fortsatt har en håndverkstradisjon som er sterkt levende. Det kan vi være stolte av. Vi liker det ekte. Dette appellerer til oss nordmenn. Det er svært viktig å holde denne kulturarven levende i dagens moderne teknologisamfunn. Vi trenger det. Å rusle rundt i tradisjonskroken er en oppdagelsesferd i en levende historie som fortsatt eksisterer i dag. Det være seg lafting, knivmakere, smeder, samekultur, riksantikvaren, og russere som viser Vikinglaft .

Årets villmarkskokk

Norsk mat og mattradisjon har alltid ligget Villmarksmessens hjerte nært. Nesten som hånd i hanske. Vi liker å utnytte alle ressursene ute i naturen, og naturens spiskammers er unikt. Vi tar vare på årstidene og det enkle og det naturlige. At det er kjempesunt er bare en bonus.
Villmarksmessen har en årlig pris: «Årets Villmarkskokk». Den første som vant denne prestisjetunge prisen var Arne Brimi, den gang han var læregutt på Lillehammer Turisthotell. Han skreiv og snakket på dialekt, så enkelte i juryen hadde en utfordring i å forstå alle ingrediensene.
Årets Villmarking er også en pris som henger høyt, hvor bl.a. Børge Ousland, Lars Monsen og Cecilie Skog blitt verdige vinnere.

Snadder for sportsfiskere

Villmarksmessen samarbeider med Discovery Channel, og kan glede fiskeentusiastene med foredrag av verdens mest kjente sportsfisker, engelskmannen Matt Hayes. Han skal fortelle oss om sportsfiske i Norske farvann. Matt Hayes i sportsfiskerens svar på David Beckham.
Mer info her<< Tilbake Skriv ut Up

| Hoved side | Ledersiden | Nyheter list | Søke i vassdrag | Gode råd | Repotasjer | Fluetips | Vi hjelper deg | Fiske videoer |
Fiskereiser | Shop | Tips oss | AnnonseInfo | Gode fiskelinker | Rakefisk Magasin | fiskeravgiften | 4 bruker |
Web Site Design © CopyRight 2006 Datatid.no All rights reserved
Ansvarlig redaktør Eivind Fossheim, tel +4791139552, E-post, Norsk Fiskesenter AS