sportsfiske Laksefiske ørretfiske fluefiskelaks laks røye ørret sjøørret fluer fiskrer Eivind Fossheim

Fiskeguiden.no
Velkommen


Fiskeguiden - Siste:Fiskeguiden siste nyheter
Sportsfiske-Nytt fra Fiskeguiden.no
Publisert: 2014-09-12
Gamle koier leies ut som fiskehytter i skog og fjell
Gamle koier leies ut som fiskehytter i skog og fjell
Gærbethytta i Kvænangen, Troms. Bygd i 1913 og opprinnelig skogkoie, fungerer i dag som utleiehytte. Flott utgangspunkt for friluftsliv, jakt og fiske. Foto: Tore Bjørnstad.
Gamle koier for skogsarbeidere har fått nytt liv som populære utleiehytter for sportsfiskere og jegere. Statskog har 70 hytter til utleie rundt omkring i skog og fjell, og mange av dem ligger idyllisk til i nærheten av gode fiskevann, beretter Kjell M.Kaasa i dagens nyhetsoppslag i Fiskeguiden.no. Foto: Tore Bjørnstad.

Nytt liv i gamle koier

Gamle koier for skogsarbeidere har fått nytt liv som utleiehytter. Landets største grunneier opplever økt interesse for enkel hyttestandard til en rimelig penge.
I sommer økte belegget på Statskogs utleiehytter med 22 prosent i forhold til samme periode i fjor. Også fjoråret hadde tilsvarende vekst i utleiedøgn.

Hukkelvatna utleiehytte ligger idylliske til ved sørvestre ende av Store Hukkelvatn i Hukkelvatna naturreservat i Singsås, Sør-Trøndelag. Enkel standard midt i multeterrenget. Leie inkluderer båt og garn. (Foto: Carl Libach)

Statskog har rundt 70 hytter for kortidsleie rundt om i landet. Mange av dem er opprinnelig skogstuer og jakthusvære som ble brukt av skogsarbeidere, forstmenn, jegere og fiskere.

Velutstyrte hytter

– Stadig flere oppdager denne muligheten for billig hytteferie. Standarden er fortsatt enkel, men mange av hyttene har fått en oppgradering de siste årene, alt fra nye gardiner og møbler til mer avanserte forbedringer som sanitæranlegg og solcellepanel, sier Eva Kristin Grøndal, friluftskoordinator i Statskog.
Hyttene ligger i innlandet eller på høyfjellet, de aller fleste i umiddelbar nærhet til gode fiskevann og flott turterreng. Inntil nylig har de vært en godt bevart hemmelighet blant mange jegere og fiskere.
De fleste av hyttene har vedovn og propanapparat. Noen hytter har solstrømanlegg, mens et fåtall har 220V strøm og innlagt vann.
– Vi har jobbet for å gjøre hyttene våre mer kjent, slik at flest mulig får glede av dem. Alle ligger på friluftsportalen inatur.no, med oversikt over beliggenhet og ledig kapasitet, sier Grøndal.

Prisene:

Utleiehyttene koster fra 400 kroner natta og oppover. Gjennomsnittsprisen ligger på 550 kroner døgnet. Mange av hyttene har 10-12 sengeplasser.
– Hytteutleie er ingen overskuddsaktivitet for oss i Statskog, men en mulighet til å gjøre de andre tingene vi driver med bedre kjent blant folk flest, sier Grøndal.

Loddtrekning

Statskog er landets største grunneier med virksomhet innen eiendom, skog, energi og friluftsliv. Grunneieren disponerer for eksempel 60 000 fiskevann og tilbyr jakt på småvilt og storvilt med lik tilgang for alle gjennom loddtrekning.

Fine fiskehytter

Noen hytter er mer omsvermet enn andre. Den enkle, tømmerhytta ved Hukkelvatna i Midtre Gauldal er nesten fullt belagt hele tiden. Opprinnelig satt opp som tilsynsbu av en skogforvalter, ligger den trivelige koia idyllisk til i sørvestre ende av et stort fiskevann i et naturreservat i Singsås i Sør-Trøndelag.
Høgsjøhytta i Rendalen er et annet eksempel på populær hytte i forbindelse med fiske. Leinahytta ved Leinavann innenfor Altevann i Troms er også ettertraktet, på grunn av fiskemuligheter og fjellområdet den ligger i. Ostojeaggi naturreservat ligger like øst for hytta.
Her finner du en oversikt over alle hyttene og hvilke som er ledige
Last ned flere hyttebilder her

Skolenes høstferie 2014:

Uke 39 (22. - 26. september): Troms (OBS: Bare fri torsdag 25. og fredag 26. september.)
Uke 40 (29. sept - 3. oktober): Akershus, Aust-Agder, Buskerud, Oslo, Oppland, Vest-Agder, Vestfold og Østfold.
Uke 41 (6. - 10. oktober): Hedmark, Hordaland, Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Rogaland, Sogn og Fjordane, Sør-Trøndelag og Telemark. Finnmark og Nordland enten 6.- 8. oktober (mandag-onsdag) eller 9.-10. oktober (torsdag-fredag).

Kontaktpersoner i Statskog:

Eva Kristin Grøndal, friluftskoordinator i Statskog, tlf. 917 35 755
Anne Berit Flo, kommunikasjonsrådgiver i Statskog, tlf. 922 69 371<< Tilbake Skriv ut Up

| Hoved side | Ledersiden | Nyheter list | Søke i vassdrag | Gode råd | Repotasjer | Fluetips | Vi hjelper deg | Fiske videoer |
Fiskereiser | Shop | Tips oss | AnnonseInfo | Gode fiskelinker | Rakefisk Magasin | fiskeravgiften | 1 bruker |
Web Site Design © CopyRight 2006 Datatid.no All rights reserved
Ansvarlig redaktør Eivind Fossheim, tel +4791139552, E-post, Norsk Fiskesenter AS