sportsfiske Laksefiske ørretfiske fluefiskelaks laks røye ørret sjøørret fluer fiskrer Eivind Fossheim

Fiskeguiden.no
Velkommen


Fiskeguiden - Siste:Fiskeguiden siste nyheter
Sportsfiske-Nytt fra Fiskeguiden.no
Publisert: 2001-03-30
To kjempelakser på samme kveld!
To kjempelakser på samme kveld!
Den nå så berømte tubeflua som Leif-Arne fikk av en svenske, kan du se har vært ute i hardt vær. I løpet av et par timer måtte to kjempelaks bøte med livet etter som følge av denne skjønnheten.
En svenskbundet tubeflue med hår fra en tibetansk tempelhund er blitt favoritten til Leif-Arne Zakariassen i Tromsø. I løpet av noen kveldstimer tok han en laks på 12 og en på 23 kilo i Storfossen i Tana!
Den rustoransje tubeflua med hår fra en tibetansk tempelhund, ble i sterkeste laget for storlaksen. Den reiste seg og satte tennene i det vesle eksotiske dyret. Kjente krokspissen skjære tunga i øyeblikket den bråsnudde for å knekke sitt bytte. Med all sin muskelkraft satte den nesa mot andre elvebredden for å kvitte seg med flua og gå i dekning i dypålen der…
Leif-Arne Zakariassen (46) hadde for lengst reist den 16 fot lange fluestanga. Snøret raste ut. Bare halvtimen før hadde han landet en rugg på 12 kilo. Denne måtte være minst dobbelt så svær. Leif-Arne kjenner Tana. Vokste opp ved bredden av den fantastiske lakselva. Har fisket her siden 10-12 års-alderen. I dag bor og jobber han i Tromsø, men så snart laksen går på elva i juni, drar han så ofte han kan til hytta si i Sirma, drøye to mil ovenfor Storfossen.

Liker best å fiske fra land
Leif-Arne liker best å fiske fra land. Alene. Som denne første august-dagen i fjor sommer. Med den kraftige tohåndsstanga i spenn føler han å ha kontrollen. Men kjempelaksen der ute kan triksene, den også. Siger over til de dypeste partiene i elva på finske siden, og lar seg gli nedover i den tunge elvestrømmen.
Leif-Arne lar snøret rase ut mellom hendene sine, for så i neste øyeblikk å sveive som gal for å ta inn løsbukten når laksen kommer ham i møte.

Løp for livet!
Men hele tiden bærer det nedover. Leif-Arne følger etter. Først med raske skritt. Så må han småspringe. Innimellom må han løpe som en vill hest for å hente inn igjen mest mulig av backingen. Når han endelig får landet den, helt alene, står han drivende svett i elvekanten halvvannen kilometer nedenfor fiskeplassen. Vet ikke hvor lenge duellen varte. Spiller ingen rolle heller.
Først hjemme på hytta i Sirma får han frem vekta. Den første veide 12, den siste var 23 kilo!

Det øverste bildet
Leif-Arne Zakariassen bløgger sin første kjempelaks den eventyrlige kvelden.Foto: Bent Eirik Reiertsen.

flue
Svenskbundet flue
Leif-Arne kjenner ikke navnet på den eksotiske tubeflua. Fikk den av en svensk sportsfisker ved Tana. Kanskje den svenske fluebinderen sender oss oppskriften, hvis han leser dette?

Tips til førstegangsfiskeren i Tana!
Her er Leif-Arnes råd til deg som fisker for første gang i Tana: - Ta inn på Storfossen Camping. Her er hytter av høy standard. Her er et rent og fint. Plassen har et tett og trivelig miljø for sportsfiskere, sier Leif-Arne. Start med å fiske fra land på begge sider av elva ovenfor Tana bru, oppover i Seidastrykene til Storfossen.
Strekningen rett nedenfor Storfossen Camping, i nedre del av Storfossen, har glimrende fiskeplasser. Og du behøver ikke å kaste langt.Laksen går helt inn mot land. Legg heller an på å trå varsomt. For ikke å skremme laksen like utenfor deg. Vær forberedt på å måtte ta beina fatt når laksen setter nedover strykene.
Leif-Arne anbefaler sportsfiskere å bruke litt grov redskap. Tana-laksen er grov og strømmen tung. Selv om strykene samler mye folk, mener Leif-Arne at her er god plass til alle som vil fiske. Med de enorme mengder av laks som passerer Tana bru i løpet av en kort og hektisk sommersesong, er fangstmulighetene store for alle som prøver, fastholder han.

Fiskeguiden viser forøvrig til vår fyldige nettside om Tana, med flere tips og mer informasjon om fiskemulighetene i Tanavassdraget.

Svenskeflua
Den nå så berømte tubeflua som Leif-Arne fikk av en svenske, kan du se har vært ute i hardt vær. I løpet av et par timer måtte to kjempelaks bøte med livet etter som følge av denne skjønnheten.Foto: Eivind Fossheim
<< Tilbake Skriv ut Up

| Hoved side | Ledersiden | Nyheter list | Søke i vassdrag | Gode råd | Repotasjer | Fluetips | Vi hjelper deg | Fiske videoer |
Fiskereiser | Shop | Tips oss | AnnonseInfo | Gode fiskelinker | Rakefisk Magasin | fiskeravgiften | 1 bruker |
Web Site Design © CopyRight 2006 Datatid.no All rights reserved
Ansvarlig redaktør Eivind Fossheim, tel +4791139552, E-post, Norsk Fiskesenter AS