sportsfiske Laksefiske ørretfiske fluefiskelaks laks røye ørret sjøørret fluer fiskrer Eivind Fossheim

Fiskeguiden.no
Velkommen


Fiskeguiden - Siste:Fiskeguiden siste nyheter
Sportsfiske-Nytt fra Fiskeguiden.no
Publisert: 2004-06-04
Kongelig fiskeskrøne i Bjøra!
Hva konsekvensene kan bli for å stikke av fra fiskeplassen uten å avgi fangstrapport,har representanter for Loop Tackle Design fått erfare. Ryktet i dag sier at det var Kong Carl XVI Gustaf av Sverige som var fiskeren!
Nå tviler elveeieren på om det i det hele tatt ble tatt noen 22 kilos laks og den er idag også fjernet fra laksebørsen!

Svensken Gøran Andersson dro arrogant hjem fra Bjøra med en laks på 22 kilo uten å gi noen skikkelig informasjon om storfangsten hverken til elveieren eller laksebørsen, og uten at elveeieren hadde fått sett fisken!

Fiskeguiden fikk ikke klarhet i hvorfor svensken skulle holde fangsten hemmelig, men som unnskyldning for hemmelighetskremmeriet, skal han ha uttrykt et ønske om å få være i fred for nysgjerrige bygdefolk og innpåslitne journalister, skrev Fiskeguiden i sin nyhetsmelding om saken 29.mai.
Redaktøren satt på plass!
I et debattinnlegg i Fiskeguiden av Petru Dima fikk redaktør Eivind Fossheim et skikkelig spark for å ha karakterisert Anderssons manglende rapportering som arrogant og for å ha drevet med hemmelighetskremmeri. Mens Fiskeguiden fremedeles ikke hadde fått kontakt med Andersson, kunne Petro til slutt opplyse at Andersson hadde hatt feber og vært syk da han dro fra Bjøra. Det var grunnen til hans manglende rapportering.
Redaktøren beklager.

Fiskeguidens redaktør svarte da med å beklage at han brukt uttrykkene arroganse og hemmelighetskremmeri. Men folk i Namdalen og ikke minst Trønder-Avisa, var ikke fornøyd med denne forklaringen. Ifølge rykter i laksefiskemiljøet var det Kong Carl XVI Gustaf ha besøkt Namdalen sammen med representanter fra fiskestangleverandøren Loop Tackle Design for knappe to uker siden som skal ha landet laksen på 22 kilo på Storskogmovaldet i Bjøra.

Trønder-Avisa gikk videre!
Journalist Stein Aakervik Olsen i Trønder-Avisa har i dag forsøkt å komme til bunns i saken, og vi tillater å gjengi resultatet av hans graving, som viser hva konsekvensene er for fiskere som stikker av uten å fortelle om sine rekordlakser:

Kongelig fiskeskrøne
Ifølge rykter i laksefiskemiljøet skal Kong Carl XVI Gustaf ha besøkt Namdalen sammen med representanter fra fiskestangleverandøren Loop Tackle Design for knappe to uker siden. Under oppholdet i Namdalen skal Kong Carl XVI Gustaf ha landet en rekordlaks på hele 22 kilo på Storskogmovaldet i Bjøra.

Laksen skal ha blitt holdt hemmelig, og ble ikke meldt inn til Laksebørsen i Overhalla før følget fra Sverige hadde forlatt Namdalen. På grunn av at reisen til Namdalen var privat skal svenskekongen ha gitt uttrykk for at han ikke ønsket sitt navn på Laksebørsen, og laksen skal derfor ha blitt meldt inn under et annet navn.

Når rekordlaksen i tillegg skal ha blitt tatt på et vald som vår egen kong Harald fisket på få dager senere, uten å få fisk – angivelig på grunn av at svenskekongen tok den laksen som sto på valdet – har historien blitt svært delikat innenfor sportsfiskemiljøet.
<
Etter at Trønder-Avisa fikk kjennskap til saken har vi fått opplyst at det skal eksistere en eksklusiv video som viser Kong Carl XVI Gustaf når han får storlaksen på 22 kilo. I løpet av gårsdagen var vi i kontakt med både Loop Tackle Design i Stockholm og en rekke personer som skal ha kjennskap til svenskekongens fisketur til Bjøra, men ingen ville verken bekrefte eller avkrefte den svært så omtale videoen.

Ikke før Trønder-Avisa etter gjentatte forsøk kom i kontakt med rett person ved Kungliga Slottet i Stockholm fikk vi vite sannheten om rekordlaksen.

Ren bløff
Informasjonssjef Ann-Christine Jernberg ved Kungliga Slottet avviser på det sterkeste at Kong Carl XVI Gustaf har vært på fisketur i Namdalen.
– Jeg har undersøkt saken direkte opp mot kongen, og det hele er en stor bløff. Ved slottet har vi mistanker om at historien er plantet med overlegg, sier Ann-Christine Jernberg.

Hun legger til at det er ikke første gang slottet opplever noe slikt, selv om det ikke har vært satt ut usanne historier om laksefiske tidligere.

Jernberg har ingen formening om hvorfor noen kan ha interesse av å dikte opp en historie om at kong Carl XVI Gustaf har vært på fisketur i Bjøra, men hun ser ikke bort fra at det kan ligge kommersielle årsaker bak påstandene. Svensk presse har også skrevet om svenskekongens fisketur til Norge som aldri fant sted, men ifølge Jernberg vil ikke slottet gå videre med saken.

Trist sak
Grunneier Dag Inge Indseth i Overhalla, som eier valdet der svenskekongen angivelig skal ha fisket, tar sterk avstand fra påstandene som er blitt framsatt.

– Jeg er overbevist om at det aldri har vært noen fra det svenske kongehuset på valdet mitt. Jeg sitter igjen med en følelse av at det er noen som har store personlige interesser av å sette ut et slikt rykte, sier Indseth.

Han synes det er trist at noen forsøker å misbruke Kong Carl XVI Gustaf for å trekke fiskere til Overhalla.

Indseth stiller seg sterkt tvilende til at det skal være tatt en laks på 22 kilo på valdet han disponerer.

– Etter at representantene fra Loop Tackle Design forlot Bjøra fredag 28. mai, la de igjen en lapp om at en i følget hadde tatt en laks på 22 kilo under oppholdet. Hverken jeg eller andre fikk se denne laksen, så derfor betviler jeg hele historien, sier Indseth, som savner dokumentasjon på rekordlaksen. Etter at Trønder-Avisa begynte å undersøke saken, har storlaksen på 22 kilo blitt fjernet fra Laksebørsen. Uten dokumentasjon så Laksebørsen ingen grunn til at den ble stående.

Trønder-Avisa har en rekke ganger prøvd å få kontakt med mannen som organiserte fisketuren til Bjøra, uten å lykkes. Heller ikke mannens arbeidsgiver har kunnet opplyse om hvor i Sverige han befinner seg for tiden.

Behov for en ryktebørs?
Etter dette er det fristende av Fiskeguiden å foreslå at det i for Bjøra og Namsen også opprettes en ryktebørs ved siden av laksebørsen! Norges største laks til nå:

Vi legger her ut et bilde av en laks som er innrapportert på riktig måte, nemlig laksen på 24,3 kilo som Ole Vidar Aasbak ( til venstre) fra Yttern i Rana med Johnny Rian fra Overhalla bak årene, landet ved 10-tiden på formiddagen 1.juni under harlingfiske på valdet Grande/ Ranum rett utenfor Overhalla sentrum.

<< Tilbake Skriv ut Up

| Hoved side | Ledersiden | Nyheter list | Søke i vassdrag | Gode råd | Repotasjer | Fluetips | Vi hjelper deg | Fiske videoer |
Fiskereiser | Shop | Tips oss | AnnonseInfo | Gode fiskelinker | Rakefisk Magasin | fiskeravgiften | 4 bruker |
Web Site Design © CopyRight 2006 Datatid.no All rights reserved
Ansvarlig redaktør Eivind Fossheim, tel +4791139552, E-post, Norsk Fiskesenter AS