sportsfiske Laksefiske ørretfiske fluefiskelaks laks røye ørret sjøørret fluer fiskrer Eivind Fossheim

Fiskeguiden.no
Velkommen


Fiskeguiden - Siste:Fiskeguiden siste nyheter
Reisebrev fra Singapore og Borneo
Jo, Qatar Airways lever opp til sitt gode rykte!
Jo, Qatar Airways lever opp til sitt gode rykte!
Etter reisen med Hurtigruten, hadde vi to hektiske dager i Oslo før vi satte nesa sørover mot Asia. Med verdens beste flyselskap Qatar Airways, fikk vi en fin start på business klasse med topp service. Med flybytte i Doha, landet vi i Singapore 20.januar.

Singapore

Deilig å være tilbake til denne hyggelige og lett fremkommelige byen. Vi havner midt oppe i innledningen til det kinesiske nyttåret, The Dragons Year, som feires med fyrverkeri og smell døgnet rundt i en hel uke.

Chinatown. Mange av turistene ville prøve vidundersalven mot leddplager

Denne gangen bor vi veldig bra,- på Fairmont - et 4 stjerners hotel med et lekkert svømmebasseng og bare fem minutter å gå til Orchard rd. - shoppingaten.

Jenta er bare 8 år

Fra vårt vindu ser vi rett ned i hagen til det internasjonalt kjente Raffels hotel, der berømtheter som Kipling, W.Somerset Maugham og Charlie Chaplin bodde i de gode, gamle dager. Sist vi besøkte byen måtte vi selvsagt smake på den berømte drinken Singapore Sling i Long Bar, der den opprinnelig ble mikset. Denne gangen shopper vi litt. Eivind må jo handle litt fiskeutstyr til jungelferden vår på Borneo. Og selvfølgelig må vi også delta i nyttårsfeiringen i selveste China Town. Pakka fullt av folk.
Men Singapore var bare mellomstasjonen. Vi må videre med Air Asia til Borneo. Med en profesjonell reiseleder som Anna Marie er selvfølgelig det meste ordnet i forkant, med forhåndsbertalt både for ekstra bagasje (20 kg) og setereservasjon. Vi har fløyet med dette flyselskapet flere ganger, og er veldig fornøyd. Billig er det jo også.
Oppholdet på Borneo har vi kjøpt gjennom agenten Borneo Adventure, www.borneoadventure.com, så vi var godt forberedt også på den måten. Som erfarne back packers burde vi selvsagt reist mer på lykke og fromme, men siden det er første gang vi er på Borneo, og vi prioriterer det gode liv, velger vi en litt dyrere variant.
Borneo er den tredje største øya i verden etter Grønland og Ny Guinea, og omfatter Malaysia, Indonesia og Brunei. Vi gleder oss til å utforske regnskogen, med alt sitt dyreliv, krydder- og nytteplanter og selvsagt prøve fiskelykken i de mange store og små elvene. Den høyeste fjelltoppen Mt. Kinabalu er 4095 m.o.h. har vi ikke planer om å bestige denne gangen.

Underveis til Batang ai passerte vi et gravsted for ibanfolket. Det var tak over gravene hvor deres kjæreste eiendeler var plassert, som sykler, godstoler, kokekar og fan-vifte

Litt late og tafatte

Vi får høre at 68 % av befolkningen er muslimer, 22% kristne og resten litt av hvert. Kineserne dominerer næringslivet, de fleste malayere jobber i bedriftene deres. Malayere er kjent for å være litt late og lite fortaksomme. De har ideene, men har ikke evnen til å komme igang med noe business, forteller guiden oss.
Vi besøker de to Malaysiske statene Sarawak i syd og Sabah i nord, og innretter oss med base i byene Kuching og Kota Kinabalu.

KuchingGuiden vår, Lemon, forteller her om Sarawaks regjeringsbygning ved elva Sungai, bygget i 2009, med sitt gyldne tak lik en vakker paraply

I Kuching bor vi på Harbour View Hotel ( 3 stjerner ) med veldig bra beliggenhet rett ved promenaden og waterfront. Passer oss utmerket. Det er vår base mens vi farter rundt i staten Sarawak med egen bil, sjåfør og guide. Kuching er hovedbyen i staten Sarawak, og har 600.000 innbyggere. er veldig sjarmerende der den ligger langs elva Sungai Sarawak. Hyggelig å rusle rundt og kjenne de eksotiske duftene fra Chinatown.

Verdens beste kattemuseum


To pusekatter ved inngangen til kattemuseet i Kuching


For mange er katten deres beste venn


Uimotståelig

For oss er besøket i ett av verdens beste kattemuseer og Sarawaks eget folkemuseum en kjempeopplevelse. Vi storkoser oss over samlingen av absolutt alt som har med katter å gjøre fra. Vi er mest stolt over den norske skogkatten, og synes selvfølgelig den er den vakreste av alle katter i hele verden.

Noen katter har ni liv
 
<< Tilbake Skriv ut Up

| Hoved side | Ledersiden | Nyheter list | Søke i vassdrag | Gode råd | Repotasjer | Fluetips | Vi hjelper deg | Fiske videoer |
Fiskereiser | Shop | Tips oss | AnnonseInfo | Gode fiskelinker | Rakefisk Magasin | fiskeravgiften | 1 bruker |
Web Site Design © CopyRight 2006 Datatid.no All rights reserved
Ansvarlig redaktør Eivind Fossheim, tel +4791139552, E-post, Norsk Fiskesenter AS