sportsfiske Laksefiske ørretfiske fluefiskelaks laks røye ørret sjøørret fluer fiskrer Eivind Fossheim

Fiskeguiden.no
Velkommen


Fiskeguiden - Siste:Fiskeguiden siste nyheter
Vi fant verdens største blomst midt i regnskogen!
Rafflesia, verdens største blomst kan bli 75 cm i diameter
Rafflesia, verdens største blomst kan bli 75 cm i diameter
På vår reise til Borneo, hadde vi to ekspedisjoner inn i regnskogene fra vår første base i byen Kuching. Møtet med iban-stammen og høvdingen der og elvebåtreisen til Ulu Ai Longhouse og reisen inn i Bako National park, finner dere på annen plass på våre reportasjesider.
Her kommeren rapport fra vår tredje ekspedisjon inn i Kinabalu National Park med base fra byen Kota Kinabalu.Vi måtte finne verdens største ville blomst som kan bli 75 cm i diamater!
Anna Marie med sin stingray, en vakker, men farlig fisk, hvis du ikke straks kutter av den giftige halespissen.
Anna Marie med sin stingray, en vakker, men farlig fisk, hvis du ikke straks kutter av den giftige halespissen.
Fra byen Kuching fløy vi videre med Air Asia til byen Kota Kinabalu, eller KK, som den kalles. Hotel Shangri-la Rasa Resort, litt utenfor byen, ble utgangspunktet for vår siste reinskogstur.

Aldri har vi bodd på noe bedre hotel enn Changri-La utenfor Kota Kinabalu

Så flott har vi aldri bodd. Vi ble til og med oppgradert til luxus-avdelingen fordi vannet i vasken rant for sakte ut! Luksusgjestene her hadde endog eget utendørs svømmebasseng. I tillegg hadde rommet vårt veranda med sofa og eget boblebad, som vi kunne bestille oppfylt og tilsatt duftende oljer når vi måtte ønske det.
Hyggelig å sitte der og nippe til champagnen mens sola gikk ned i havet. Ja, hotell-personalet tok så godt vare på oss, at de til stadighet ringte oss eller banket på døra for å sjekke at vi hadde det bra. Det ble nesten plagsomt, men selvfølgelig unnlot vi klage over den noe overdrevne gjestfriheten.

Om vi ikke hadde fått nok av regnskog-opplevelser? Nei. Vi måtte inn Kinabalu National Park for å oppleve det fantastiske landskapet under det berømte 4095 meter høye fjelltoppen Mount Kinabalu.

Mount Kinabalu, 4095 meter over havet.

Vi måtte se verdens største ville blomst, den heter Rafflesia og kan bli opptil 75 cm i diameter. Den sjeldne blomsten finnes bare på Borneo, hvor den vokser vilt i skogene. Det bruker 9 måneder på å blomstre og blomsten står bare i 5-7 dager.
Ellers har den frodige regnskogen i denne nasjnalparken et eventyrlig rikt dyreliv og unik flora. Vi blendes av det frodige landskapet, men valgte å stå over den guida trekking-turen på 2-3 dager til toppen av Mt Kinabalu. Vi valgte isteden trekking-ruten litt lavere i terrenget, og som bevis på at Anna Marie for alltid er kvitt høydeskrekken , vandret vi modige over de 157 meter lange hengebroene mellom 90 meter høye jungeltrær 41 meter over bakken. Denne gangen var det nok Eivind som var mest engstelig der han med fast blikk og forsiktige skritt vandret over den smale planken.
Da var det godt å kunne avslutte trekkingen med et bad i de varme kildene som sprang ut fra fjellkløftene.
Jo, vårt besøk i Kinabalu National Park og den største etniske folkegruppen i Sabah ga oss mersmak på flere reiser til verdens regnskoger.
Å snorkle ved øyene i nasjonalparken Koh Chang er som å svømme i et klassklart akvarium.
Å snorkle ved øyene i nasjonalparken Koh Chang er som å svømme i et klassklart akvarium.

Ferieparadiset Koh Chang National Park i Thailand


Som på flere av våre tidligere reiser i Asia, avslutter vi vår vinterreise med tre ukers badeferie på vår thailandske favorittøy, Koh Chang Marine National Park, 33 mil sørøst for Bangkok, mot den kambodianske grensen.
Her leier vi bil og drar ut i bushen til våre små perler som etter hvert dessverre blir oppdaget av stadig flere turister. Men som dere ser, våger heldigvis ikke alle å kjøre våre veier.

Fra Dead End kan vi leie kano padle over til fineste øyperler.Fiskelunchen der glemmer du aldri.


Vi våget å passere den provisoriske trebrua

Siden sist var veien til Dead End kolapset, men etter en grundig sjekk av den tilsynelatende enkle erstatningsbrua av treplanker, våget vi oss over med hjertet i halsen.
Med utgangspunkt i Lagoon Resort på White Sand Beach, som er et fantastisk sted for famileferie, og med et helt annet miljø enn du finner i Pataya og andre beryktede plasser, får man en fredelig sol- og badeferie med attraksjoner vi setter pris på.
Et must for feriefolket på Koh Chang er å ta en dagstur med skuta Thai Fun ut på en snorkeltur til øyene i havet.Her kan du snorkle både fra land og fra båten. Du har fisken så tett innpå deg at det virker som om du svømmer i et stort klassklart akvarium.Bare den fantastiske lunchen ombord og samværet med guiden Knock Knock er verdt billetten.

Superguiden Knoc Knoch sjarmerer alle ombord på Thai Fun

Strendene har ren,fin sand, der du kan søke ly under de store trærne i den varmeste tiden av dagen. Vannet er rent. Et drømmested for familier med barn. Av gjestene er halvparten thai-familier, resten skandinavere, tyskere, russere. Sola går ned i havet. I fjellet bak oss holder fiskeørna til. Den er ute og fisker hver dag før solnedgang. Da overtar yrkesfiskerne. I kveldsmørket ligger lysfiskerne på rekke hele horisonten rundt.

på nattfiske fra kl.18 til kl.23 fikk vi alle duellere med den sterke baracudaen.

Aktiviteter er det nok av. Her kan vi ride på elefanter, padle over til de mange uberørte øyene, snorkle, fiske og gå timelange turer på strendene. Vi kan fråtse i kjempegod thai-mat, og spesielt sjømaten er noe av det beste som finnes.Billig også. En god fiskerett med drikke til får du til under hundrelappen!

Proffe sangere og musikere på Oodies


Vi blir aldri lei av å følge sola ned i havet på White Sand Beach i Koh Chang. Selvfølgelig med en sundowner i form av thai-whisky og cola.

Etter middagen, fra 9-tiden til litt over midnatt, lar vi oss rive med i fengende sang og musikk på Oodies. Midt i blinken for oss på over 40.


Å vandre de smale hengebroene 40 meter over bakken, er en sterk utfordring for oss med høydeskrekk.
Å vandre de smale hengebroene 40 meter over bakken, er en sterk utfordring for oss med høydeskrekk.


 
<< Tilbake Skriv ut Up

| Hoved side | Ledersiden | Nyheter list | Søke i vassdrag | Gode råd | Repotasjer | Fluetips | Vi hjelper deg | Fiske videoer |
Fiskereiser | Shop | Tips oss | AnnonseInfo | Gode fiskelinker | Rakefisk Magasin | fiskeravgiften | 4 bruker |
Web Site Design © CopyRight 2006 Datatid.no All rights reserved
Ansvarlig redaktør Eivind Fossheim, tel +4791139552, E-post, Norsk Fiskesenter AS